Search for:

2019 év elején alakultunk azzal a céllal, hogy kapocsként szolgáljunk az adni szándékozók és a segítségre szoruló, nehéz helyzetben lévő családok között.

Jelenleg 31 taggal működünk. Eddigi működésünk alatt jártunk erdélyi gyermekotthonokban, idehaza óvodákat, autista intézeteket kerestünk fel, valamint számos rendezvényen részt vettünk (facebook oldalunkon megtekinthető). Cégek és magánszemélyek felajánlásainak köszönhetően a tavalyi adventi időszakban körülbelül 300 gyermeknek sikerült szebbé tenni az ünnepet, az év hátralevő részében pedig több mint 20 családot leptünk meg tartós élelmiszerekből és játékokból álló csomagokkal.

2020. évben a koronavírus következtében bevezetésre kerülő digitális oktatás és az azzal járó technikai követelmények sok gyermek tanulását ellehetetlenítette. A hátrányos helyzetű családok anyagilag nem engedhették meg maguknak, hogy eszközöket vásároljanak, így gyűjtésbe kezdtünk. Laptopokat, telefonokat, tableteket kértünk. A felajánlásoknak köszönhetően közel 30 családhoz juttathattunk el különféle eszközöket.

Célkitűzéseink

Rövid távú célunk a továbbiakban is támogatni a rászoruló családokat ruha, élelmiszer, tisztálkodási szerek, bútorok, illetve használati tárgyak adományozásával. Gyermek rendezvényeken való részvétel fejlesztő, tanító jellegű játékos programokkal hazánkban, valamint határainkon túl.

Hosszú távú célunk gyermekek táboroztatása, ingyenes digitális képzések, illetve a modern technikák használatához való felzárkóztatása az anyagi problémákkal küzdőknek.